TÉMÁK, Kategóriák

Amit tudnia kell a hipochondriáról és gyógyszermentes kezelési lehetőségeiről

575
HOZZÁSZÓLÁS:

A hipochondriában szenvedő egyén, úgy gondolja, hogy valamilyen veszélyes, halált is okozó betegsdepresszio-lelek-lelki-betegsegekégtől szenved, lényegében beképzeli a betegséget. A hipochondria legtöbbször 20-30 év közt jelentkezik és mind nők, mind férfiak esetén nagyjából azonos arányban jelen van.

A hipochondria sokaknál szorongással, illetve  depresszióval együtt jelentkezik, például hosszútávú monoton munkavégzés, az állandó számítógépes megterhelés következtében.

Milyen tünetek jelentkezhetnek?

A hipochondriás beteggel legtöbbször minden rendben van, a normális szervi működéseket félreértelmezi, súlyosabb esetben elkezdi magát kezelni, miközben semmi baja sincsen, így pont a kezelés következtében idéz elő szervezetében betegségeket.

A betegeknél gyakoriak, a szívvel kapcsolatos gondok, bajok beképzelése. Az orvosi vizsgálatok következtében, mely megnyugtató választ jelent, azaz bebizonyosodik, hogy minden rendben van az adott testrészével, a beteg megnyugszik.

Később azonban, más testrészekkel kapcsolatban kezdi el beképzelni a betegséget, így újból orvosi vizsgálatokra szorul, cáfoló diagnózisért. Van, hogy a beteg nem lesz meggyőzve, úgy gondolja, hogy az orvos nem jól vizsgálta meg, nem találta meg a betegségét, így további gondok jelentkezhetnek.

Hogyan kezeljük a hipochondriát?

A betegséggel szemben egyértelműen a környezet változások segíthetnek leginkább, a kiegyensúlyozott táplálkozás természetesen ugyancsak fontos.

Változtassunk az életvitelünkön, mozogjunk, sportoljunk sokat, foglaljuk le magunkat minél több és változatos aktivitással, mivel a hipochondria leginkább akkor üti fel a fejét, ha túl sok időnk van saját magunkkal foglalkozni.

Katángkóró

A növény levelei, de inkább a gyökérből készített főzet, a vesét, a májat és a lépet is kiválóan tisztítja, a felesleges epét és vizet elválasztja, étvágygerjesztő, sárgaság, hipochondria, hisztéria és gyomor elnyálkásodásra alkalmazható megoldás. Szemkötőhártya-gyulladásnál, vagy szemsérülésnél búzavirággal keverve, borogató főzetet készíthetünk belőle.

Hipochondria esetén tilos:

Alkohol fogyasztása és a dohányzás.

575
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]